11 februari 2023 - Op vrijdagmorgen 10 februari gaf GroenLinks Europarlementariër Bas Eickhout een klimaatcollege in de stampvolle kerk van Broek in Waterland. De SBW was erbij en deelde een informatieve flyer uit, waarin zij onder meer haar klimaat-standpunt toelichtte.

16 december 2022 – De gemeenteraad van Edam-Volendam heeft besloten een ambitieus woningbouwplan voor de Lange Weeren ter goedkeuring voor te leggen aan de provincie. Volgens de Stichting Behoud Waterland (SBW) voldoet het plan niet aan de afgesproken voorwaarden en is het een slecht bouwplan.

26 oktober 2020 – De lobby van de bouwsector om duizenden woningen in het groen te bouwen laat weer van zich horen. Zijn rapport rammelt aan alle kanten.

15 oktober 2022 - Stichting Behoud Waterland, Stichting Mooi Marken en Hou Marken Mooi willen de open entree van het eiland Marken en het weidevogelgebied daar in stand houden. Zij keren zich tegen het plan langs de toegangsweg zes onder-een-kap-woningen te bouwen.

1 oktober 2022 – Op 15 maart 2023 zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten. De Stichting Behoud Waterland (SBW) heeft de politieke partijen een brief gestuurd met suggesties voor hun verkiezingsprogramma’s.

September 2022 – Wandel mee met de SBW! Op zaterdag 15 oktober bezoeken we de Stadshoeve in Amsterdam-Zunderdorp en wandelen we in haar omgeving.

 

11 juni 2022 - De Stichting Behoud Waterland (SBW) ziet niets in het plan om in de Purmer bij Ilpendam een hotel en woningen te bouwen.  ‘Het is een voor Ilpendam grootschalige ontwikkeling, die helemaal niet past bij dit kleinschalige dorp’, schrijft de stichting aan de gemeente Waterland.