25 mei 2022 – Het provinciebestuur gaat hardnekkig door met de aantasting van de Stelling van Amsterdam bij Edam. Dat bleek tijdens de Statenvergadering van 23 mei. De Stichting Behoud Waterland vindt dat schandalig.

Wandelexcursie in Purmer

mei 2022 - De Stichting Behoud Waterland organiseert op zaterdagmorgen 18 juni een wandelexcursie in de zuidpunt van de Purmer, vlakbij Ilpendam. We wandelen een rondje van drie kilometer over de Purmerringdijk en door de droogmakerij zelf.

15 april 2022 - Leden van de Dorpsraad Hobrede en Stichting Behoud Waterland willen meer bloemen in de bermen van Hobrede. Op vrijdag 22 april wordt er daarom bloemzaad gezaaid en in juni kunnen de eerste bloemen bewonderd worden.

21 maart 2022 – De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bedreigt de natuur en rust in het Twiske. Het wordt spannend welke bestuurscoalities er gevormd worden in Landsmeer en Oostzaan.

12 februari 2022 – Bouw van een nieuwbouwwijk in de weilanden van de Lange Weeren in Volendam is voorlopig van de baan. De politieke partijen in de gemeenteraad hebben zich ruziënd over hun favoriete nieuwbouwplan in een patstelling gemanoeuvreerd. Alleen GroenLinks pleit voor binnenstedelijk bouwen.

19 januari 2022 - De Stichting Behoud Waterland (SBW) heeft er twee nieuwe bestuursleden bij. Het SBW-bestuur bestaat nu uit zeven personen.

7 januari 2022 – De provincie Noord-Holland wil koste wat het kost de werelderfgoedstatus van een weiland in Edam halen. Daardoor vervalt vrijwel iedere bescherming tegen bebouwing van het weiland. Wat bezielt de provincie? De Statenfractie van de Socialistische Partij (SP) probeert daarover duidelijkheid te krijgen.

16 december 2021 – Het Nederlandse beleid om weidevogels te beschermen en te behouden werkt niet. Dat stelt de Algemene Rekenkamer in een deze week gepubliceerd rapport. Vernatting van de weilanden is noodzakelijk.