mei 2018 - De Stichting Behoud Waterland organiseert een wandelexcursie op zaterdagochtend 16 juni in Het Twiske. Inga Tessel neemt ons dan mee over wandelpaden door dit 650 hectare grote natuur- en recreatiegebied, waarin Schotse Hooglanders lopen.

26 maart 2018 – U bent hartelijke welkom op het WaterlandBeraad over ‘Waterland en de Koe’. Op woensdagavond 11 april in Monnickendam. De toegang is gratis.

 26 februari 2018 - De Amsterdamse gemeenteraad heeft op 15 februari jl. ingestemd met het gewijzigde initiatiefvoorstel ‘Waterlandse buffelmozzarella en andere streekproducten uit het veen’ van Jasper Groen, raadslid GroenLinks.

8 december 2017 – Een Van der Valk hotel in het Beusebos? Geen sprake van, als het aan de insprekers ligt. Het onderwerp wordt een onderwerp bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

4 november 2017 – Grondbezitters in de oostelijke Purmer willen geld verdienen. Door huizen te bouwen in de open groene ruimte daar. Dat vindt de Stichting Behoud Waterland (SBW) een heel slecht idee. Huizen moeten binnenstedelijk worden gebouwd en de oostelijke Purmer moet open en groen blijven.

24 oktober 2017 - De Beemster bouwdrift lijkt onstuitbaar. De gemeente wil in volle vaart doorgaan met woningbouw in Zuidoostbeemster. Zij wil nu 300 woningen realiseren op één van de waardevolste plekken in de polder. De Stichting Behoud Waterland en twee stichtingen uit De Beemster proberen dit waardevolle gebied te redden!

30 augustus 2017 - De Stichtingen Behoud Waterland, Beemstergroen en Nekkerzoom zijn niet blij met de uitspraak van de bestuursrechter, de Raad van State, op 23 augustus over het bestemmingsplan ‘Appels en perenpad’. Onze bezwaren zijn grotendeels ongegrond bevonden.  Dat betekent dat de bouw van 27 woningen op een weiland achter de lintbebouwing van de Purmerenderweg in de Beemster doorgaan.

Augustus 2017 – Noteer alvast de data in uw agenda voor de volgende Excursie en het volgende WaterlandBeraad van de SBW!