17 mei 2021 – De strijd om de Lange Weeren is nu echt los gebarsten. Voor- en tegenstanders van bebouwing van deze Volendamse polder kruisen de degens. Ook de Stichting Behoud Waterland roert zich.

7 mei 2021 - De provincie Noord-Holland gaat een plan opstellen om de natuurwaarden in Waterland-Oost te versterken. Zij neemt daarvoor de pas opgestelde Ecologische Visie op het gebied als uitgangspunt.

15 april 2021 – Er is een landelijke petitie gestart om de leefomstandigheden voor de grutto en andere weidevogels te verbeteren. U kunt ook tekenen!

12 april 2021 – In november zijn er gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe fusiegemeente Purmerend en Beemster. De Stichting Behoud Waterland (SBW) doet een paar suggesties voor de verkiezingsprogramma’s.

22 maart 2021 – Geschermutsel in de gemeenteraad van Beemster over de uitwerking van de dorpsontwikkelingsvisies en een gedeputeerde cultureel erfgoed die niet van tevoren wil praten. Een update over de Beemster.

13 maart 2021 – Het CDA voert campagne voor de afschaffing van het Bijzondere Provinciaal Landschap in Noord-Holland. Met steun van de VVD, PVV en FVD.

9 maart 2021 – Hoe zit het nu met de komst van een Van der Valk hotel in het Beusebos in Purmerend? Het zijn spannende tijden. Volgens het Noord-Hollands Dagblad van 8 maart dreigt er zelfs een clash tussen de gemeente en de provincie hierover.

6 maart 2021 – Zondagmiddag 14 maart is een grote landelijke actie voor het klimaat: het Klimaatalarm. De Stichting Behoud Waterland (SBW) ondersteunt deze oproep.