21 maart 2022 – De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bedreigt de natuur en rust in het Twiske. Het wordt spannend welke bestuurscoalities er gevormd worden in Landsmeer en Oostzaan.

12 februari 2022 – Bouw van een nieuwbouwwijk in de weilanden van de Lange Weeren in Volendam is voorlopig van de baan. De politieke partijen in de gemeenteraad hebben zich ruziënd over hun favoriete nieuwbouwplan in een patstelling gemanoeuvreerd. Alleen GroenLinks pleit voor binnenstedelijk bouwen.

19 januari 2022 - De Stichting Behoud Waterland (SBW) heeft er twee nieuwe bestuursleden bij. Het SBW-bestuur bestaat nu uit zeven personen.

7 januari 2022 – De provincie Noord-Holland wil koste wat het kost de werelderfgoedstatus van een weiland in Edam halen. Daardoor vervalt vrijwel iedere bescherming tegen bebouwing van het weiland. Wat bezielt de provincie? De Statenfractie van de Socialistische Partij (SP) probeert daarover duidelijkheid te krijgen.

16 december 2021 – Het Nederlandse beleid om weidevogels te beschermen en te behouden werkt niet. Dat stelt de Algemene Rekenkamer in een deze week gepubliceerd rapport. Vernatting van de weilanden is noodzakelijk.

3 december 2021 – De Stichting Behoud Waterland en de Vrienden van het Beusebos willen betrokken worden bij de juridische procedure rond het Beusebos. Dat hebben zij in een brief aan de Raad van State geschreven.

november 2021 - In een tijd waarin de wachtlijsten voor een betaalbare woning lang zijn en ‘Bouwen, bouwen, bouwen’ van de daken wordt geschreeuwd, houdt de provincie Noord-Holland het hoofd koel. Zij zet met nadruk in op binnenstedelijk bouwen en komt met maatregelen om de bouw van betaalbare woningen te versnellen. Bravo!

november 2021 – Zes bewoners- en natuurorganisaties hebben een groene kieswijzer gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 24 november in Purmerend en Beemster. Zij vinden dat de nieuwe raad zorgvuldiger moet omgaan met het landelijk gebied.