September 2022 – Wandel mee met de SBW! Op zaterdag 15 oktober bezoeken we de Stadshoeve in Amsterdam-Zunderdorp en wandelen we in haar omgeving.

 

11 juni 2022 - De Stichting Behoud Waterland (SBW) ziet niets in het plan om in de Purmer bij Ilpendam een hotel en woningen te bouwen.  ‘Het is een voor Ilpendam grootschalige ontwikkeling, die helemaal niet past bij dit kleinschalige dorp’, schrijft de stichting aan de gemeente Waterland.

5 juni 2022 - De gemeente Purmerend is een visie aan het opstellen voor de ruimtelijke inrichting van de Nekkerzoom in de Beemster. Bewonersorganisatie Stichting Nekkerzoom heeft de gemeente een brief gestuurd met suggesties daarvoor.

25 mei 2022 – Het provinciebestuur gaat hardnekkig door met de aantasting van de Stelling van Amsterdam bij Edam. Dat bleek tijdens de Statenvergadering van 23 mei. De Stichting Behoud Waterland vindt dat schandalig.

Wandelexcursie in Purmer

mei 2022 - De Stichting Behoud Waterland organiseert op zaterdagmorgen 18 juni een wandelexcursie in de zuidpunt van de Purmer, vlakbij Ilpendam. We wandelen een rondje van drie kilometer over de Purmerringdijk en door de droogmakerij zelf.

15 april 2022 - Leden van de Dorpsraad Hobrede en Stichting Behoud Waterland willen meer bloemen in de bermen van Hobrede. Op vrijdag 22 april wordt er daarom bloemzaad gezaaid en in juni kunnen de eerste bloemen bewonderd worden.

21 maart 2022 – De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bedreigt de natuur en rust in het Twiske. Het wordt spannend welke bestuurscoalities er gevormd worden in Landsmeer en Oostzaan.