10 september 2014 -  Houdt de gemeente Purmerend haar twee jaar oude belofte aan omwonenden om het noordwestelijke deel van de Baanstee-Noord voorlopig onbebouwd te laten? De gemeenteraadsvergadering van 25 september zal daar uitsluitsel over geven.

1 september 2014 – De Stichting Behoud Waterland (SBW) organiseert op donderdagavond 25 september in Monnickendam haar volgende WaterlandBeraad over het belang van vrijwilligers voor natuur, landschap en milieu. Op zaterdag 11 oktober is de volgende SBW-excursie rond fort Spijkerboor in de Beemster. De SBW nodigt u van harte uit mee te discussiëren en mee te wandelen.

30 augustus 2013 – Schrap het plan voor een bedrijventerrein  bij Neck, schrijft de Stichting Behoud Waterland (SBW) in een brief aan de gemeenteraad van Wormerland. Behoud het weidevogelgebied al daar. Wormerlandse bedrijven kunnen prima terecht op de Baanstee-Noord.

16 augustus 2015 – De provincie moet zorgen dat de Baanstee-Noord in Purmerend gaat functioneren als regionaal bedrijventerrein. De afzonderlijke Waterlandse gemeenten moeten ophouden met de aanleg van eigen bedrijventerreinen. Die oproep doet de Stichting Behoud Waterland in een vandaag verzonden brief aan de provincie Noord-Holland.

4 juli 2014 – De bouw van de Bennewerf is voorlopig van de baan. Dat besloot de meerderheid van de Waterlandse gemeenteraad in de nacht van 3 op 4 juli. Eerst moet er een nieuwe overeenkomst komen tussen de gemeente Waterland en ontwikkelaar Wooncompagnie.

30 juni 2014 - Het zonnepanelenpark Solar Campus in Purmerend moet op een andere plek komen. Dat hebben de Stichting Behoud Waterland (SBW) en Baanstee-Noord Nee! (BNN!) in een officiële zienswijze aan de gemeente laten weten. In september beslist de gemeenteraad.

16 juni 2014 – De provincie dreigt de subsidie aan de Milieufederatie stop te zetten en die van Landschap Noord-Holland te korten. Provinciale Staten bespreken het voorstel op 23 juni. De Stichting Behoud Waterland schreef een indringende brief over deze aanval op de burgerparticipatie.

27 mei 2014 - Weidevogelgebieden moeten beter beschermd worden en het verbod op scheuren van graslanden moet voortvarender worden ingevoerd. Dat bepleitte de SBW vandaag op een evaluatiebijeenkomst over het ruimtelijk beleid van de provincie.