7 januari 2015 – De bouwplannen voor Warder 52 gaan ten koste van het lint, de openheid en de landelijkheid van het gebied. Dat moet de gemeente Zeevang dus niet doen, schrijft de Stichting Behoud Waterland aan de gemeenteraad.

December 2014 – De Stichting Behoud Waterland heeft in december twee nieuwe bestuursleden verwelkomd: Nicole Bakker en Mart Leek.

6 december 2014 - De nieuwe kaasfabriek van Cono is afgelopen maand door koningin Maxima officieel geopend. Vindt u de nieuwbouw wel of niet passen in werelderfgoed Beemster? Laat het ons weten.

24 november 2014- Tijdens het derde WaterlandBeraad op 19 november  discussieerden boeren en burgers met elkaar onder leiding van Klaas Breunissen van de Stichting Behoud Waterland over de afschaffing van het melkquotum per 1 april 2015. Wat zijn de gevolgen voor de melkveehouderij én voor natuur en landschap in de regio Waterland? Dreigt een ramp of is het een kans? Er was een grote opkomst en de sfeer in de zaal van Het Weeshuis te Monnickendam was goed.

November 2014 - Op woensdag 19 november organiseert de Stichting Behoud Waterland (SBW) haar volgende WaterlandBeraad over de gevolgen van de afschaffing van het melkquotum. Is deze afschaffing een ramp of een kans voor de melkveehouderij en voor het landschap? U bent van harte welkom op deze informatie- en discussieavond in Monnickendam.

Eind oktober 2014 – Op zaterdag 11 oktober organiseerde de SBW een excursie in het zuidwestelijk deel van de Beemster. We wandelden rond fort Spijkerboor, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, door de weilanden en over de beboomde ringdijk. De foto’s die u hier ziet, zijn gemaakt door Nick Ruiter.

21 oktober 2014 – Het leefgebied van de weidevogels bij Neck wordt gespaard want er mag daar geen bedrijventerrein worden aangelegd. Met haar besluit heeft de gemeenteraad geluisterd naar de oproep van de Stichting Behoud Waterland en vele anderen.

2 oktober 2014 - We nodigen u van harte uit deel te nemen aan onze excursie in de Beemster. Op zaterdagmorgen 11 oktober. Meld u aan!