17 april 2023 - Binnenstedelijke bouwlocaties zijn goedkoper en leveren maatschappelijk meer op dan buitenstedelijke locaties. Dat blijkt uit recent onderzoek in opdracht van de Metropoolregio Amsterdam (MRA).

6 april 2003 – De Raad van State is het eens met de bezwaren van de provincie Noord-Holland tegen de bouw van een Van der Valk-hotel in het Beusebos in Purmerend, zo blijkt uit haar uitspraak gisteren. Dat is goed nieuws want daarmee is het Beusebos (voorlopig) gered. 

27 maart 2023 – Tot 2030 moeten er 6.700 nieuwe woningen gebouwd worden in de regio Waterland. Dat hebben het rijk, de provincie en de betrokken gemeenten met elkaar afgesproken.

6 maart 2023 - De gemeente Purmerend moet de kernkwaliteiten van het Werelderfgoed De Beemster beter beschermen in het bestemmingsplan voor het landelijk gebied van deze droogmakerij. Deze opdracht kreeg de gemeenteraad van de Raad van State op 1 maart 2023.

11 februari 2023 - Op vrijdagmorgen 10 februari gaf GroenLinks Europarlementariër Bas Eickhout een klimaatcollege in de stampvolle kerk van Broek in Waterland. De SBW was erbij en deelde een informatieve flyer uit, waarin zij onder meer haar klimaat-standpunt toelichtte.

16 december 2022 – De gemeenteraad van Edam-Volendam heeft besloten een ambitieus woningbouwplan voor de Lange Weeren ter goedkeuring voor te leggen aan de provincie. Volgens de Stichting Behoud Waterland (SBW) voldoet het plan niet aan de afgesproken voorwaarden en is het een slecht bouwplan.

26 oktober 2020 – De lobby van de bouwsector om duizenden woningen in het groen te bouwen laat weer van zich horen. Zijn rapport rammelt aan alle kanten.

15 oktober 2022 - Stichting Behoud Waterland, Stichting Mooi Marken en Hou Marken Mooi willen de open entree van het eiland Marken en het weidevogelgebied daar in stand houden. Zij keren zich tegen het plan langs de toegangsweg zes onder-een-kap-woningen te bouwen.