15 oktober 2022 - Stichting Behoud Waterland, Stichting Mooi Marken en Hou Marken Mooi willen de open entree van het eiland Marken en het weidevogelgebied daar in stand houden. Zij keren zich tegen het plan langs de toegangsweg zes onder-een-kap-woningen te bouwen.

1 oktober 2022 – Op 15 maart 2023 zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten. De Stichting Behoud Waterland (SBW) heeft de politieke partijen een brief gestuurd met suggesties voor hun verkiezingsprogramma’s.

September 2022 – Wandel mee met de SBW! Op zaterdag 15 oktober bezoeken we de Stadshoeve in Amsterdam-Zunderdorp en wandelen we in haar omgeving.

 

11 juni 2022 - De Stichting Behoud Waterland (SBW) ziet niets in het plan om in de Purmer bij Ilpendam een hotel en woningen te bouwen.  ‘Het is een voor Ilpendam grootschalige ontwikkeling, die helemaal niet past bij dit kleinschalige dorp’, schrijft de stichting aan de gemeente Waterland.

5 juni 2022 - De gemeente Purmerend is een visie aan het opstellen voor de ruimtelijke inrichting van de Nekkerzoom in de Beemster. Bewonersorganisatie Stichting Nekkerzoom heeft de gemeente een brief gestuurd met suggesties daarvoor.

25 mei 2022 – Het provinciebestuur gaat hardnekkig door met de aantasting van de Stelling van Amsterdam bij Edam. Dat bleek tijdens de Statenvergadering van 23 mei. De Stichting Behoud Waterland vindt dat schandalig.

Wandelexcursie in Purmer

mei 2022 - De Stichting Behoud Waterland organiseert op zaterdagmorgen 18 juni een wandelexcursie in de zuidpunt van de Purmer, vlakbij Ilpendam. We wandelen een rondje van drie kilometer over de Purmerringdijk en door de droogmakerij zelf.