4 mei 2015 – De oostelijke Purmer moet open en groen blijven. Het plan om daar tienduizenden woningen te bouwen is funest voor het landschap en de leefbaarheid. De SBW wil dat het gebied wordt opgenomen in de ‘bufferzone’.

10 april 2015 - Dp 8 april organiseerde de Stichting Behoud Waterland in De Bolder in Monnickendam een succesvol Waterlanderaad  over duurzaam boeren. Er waren meer dan zeventig mensen in de zaal. De sfeer was uitstekend. Opvallend was dat er bijna geen boeren waren, hoewel ze uitdrukkelijk waren uitgenodigd.

2 april 2015 – Op woensdagavond 8 april vertoont de Stichting Behoud Waterland in Monnickendam de film ‘Dansen met Gehoornde Dames’. Daarna is er discussie over verduurzaming van de veehouderij in de regio Waterland. Reserveer vast een kaartje!

16 februari 2015 -  De overcapaciteit en de regionale samenwerking met betrekking tot bedrijventerreinen in de regio Waterland staan weer ter discussie in de provincie. De Stichting Behoud Waterland heeft daarvoor gezorgd. De SBW vindt dat de provincie veel actiever moet zijn. U kunt meer hierover lezen op onze website in de nieuwsberichten van 12 januari jl. en 16 augustus 2014.

14 februari 2015 - Op woensdag 8 april organiseert de Stichting Behoud Waterland de volgende WaterlandBeraad-avond over verduurzaming van de landbouw. De film Dansen met Gehoornde Dames van Onno Gerritse wordt vertoond. De film laat zien hoe op De Grote Voort in Lunteren (Gelderland) het roer is omgegooid. Honderd procent natuurlijk en duurzaam boeren blijkt een zeer rendabel verdienmodel. Na afloop kan iedereen reageren op de film. De boer uit de film, Jan Dirk van de Voort, is aanwezig. U bent van harte welkom.

30 januari 2015 - Er moet een volledige visie komen voor het behoud en de versterking van landelijk Noord. Dat stelde de SBW voor op 28 januari  tijdens de vergadering van de bestuurscommissie Stadsdeel Noord van de gemeente Amsterdam, waarin de evaluatie van de beleidsvisie Stadsrandpolder Waterland op de agenda stond.

12 januari 2015 – De provincie is op dit moment veel te passief als het gaat om de bevordering van samenwerking tussen de Waterlandse gemeenten op het gebied van bedrijventerreinen. De Stichting Behoud Waterland (SBW) heeft hierover weer een brief geschreven en ingesproken. ‘Wees een actieve regisseur, provincie!’

9 januari 2015 – Een nieuw bedrijventerrein van negen hectare aanleggen, terwijl nog geen twee kilometer verderop meer dan tachtig hectare braak ligt. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar de gemeente Edam-Volendam is dat van plan. De SBW protesteert tegen dit onverantwoordelijke en zotte plan.