24 augustus 2015 - Stichting Behoud Waterland, Vrienden van het Beusebos, Milieudefensie Waterland en IVN Waterland verzoeken de provincie Noord-Holland dringend de kap van het Beusebos in Purmerend voor een onnodig bedrijventerrein te voorkomen. De vier organisaties doen dat in een vandaag verstuurde brief aan Provinciale Staten.

20 augustus 2015 – Tot eind negentiende eeuw brachten boten uit Waterland dagelijks verse melk naar de stad Amsterdam. Ze kwamen uit de dorpen Zunderdorp,  Ransdorp, Landsmeer, Oostzaan, Ilpendam, Watergang en Broek in Waterland. De melkschuiten meerden aan voor de Nicolaaskerk bij het Centraal Station. Vandaar gingen melkmeiden, met het juk over de schouder en een maatbeker in de hand, langs de huizen om de melk te verkopen. Ook melkventers met handkarren brachten de melk naar de klanten.

Juli 2015 - Het volgende WaterlandBeraad is op woensdagavond 23 september in Monnickendam en gaat over de manier waarop gemeenten in de regio Waterland moeten samenwerken. Wat is goed voor natuur en landschap? Iedereen is van harte welkom op deze gratis discussieavond van de Stichting Behoud Waterland.

29 juni 2015 – De provincie wil het gebied is het oostelijke deel van Waterland in de gemeenten Amsterdam en Waterland helemaal een natuurbestemming geven. De grondeigenaren werden deze maand geïnformeerd.

11 juni 2015 – Vrienden van het Beusebos zijn in actie gekomen.  Zij willen voorkomen dat de gemeente Purmerend het bos kapt en er een bedrijventerrein aanlegt. De Stichting Behoud Waterland (SBW) is ook tegen de aanleg van een nieuw en overbodig bedrijventerrein.

8 juni 2015 – Het voor 18 juni aangekondigde WaterlandBeraad over gemeentelijke samenwerking is uitgesteld tot september. Omdat het niet lukte tijdig alle gewenste sprekers te regelen (juni blijkt voor velen een drukke maand te zijn!) heeft de SBW besloten de avond uit te stellen. De nieuwe datum is woensdagavond 23 september. Noteer die datum, want het belooft een interessante avond te worden!

27 mei 2015 - De provincie heeft een nieuw dagelijks bestuur. De nieuwe bestuurscoalitie legt de nadruk op economische groei. De Stichting Behoud Waterland (SBW) is bezorgd.

28 mei 2015 – Moet er één grote gemeente Waterland en één grote gemeente Zaanstad komen? Of zelfs één grote regiogemeente Zaanstreek-Waterland? Dat zijn enkele van de vragen die bediscussieerd worden op het WaterlandBeraad dat de Stichting Behoud Waterland (SBW) organiseert op woensdagavond 23 september.