22 november 2016 – Onderaan de Hoogedijk is midden in het weiland in polder Katwoude een groot kantoor verrezen. De Stichting Behoud Waterland en De Polderraad Katwoude zijn het er niet mee eens.  De gemeente Waterland moet zuiniger gaan met de groene ruimte, vinden zij.

28 oktober 2016 – De gemeente moet niet toestaan dat er woningen worden gebouwd aan de Aandammergouw in Zuiderwoude. Dat schrijft de Stichting Behoud Waterland aan de gemeente Waterland.

Oktober 2016 - Bij landelijke verkiezingen voor een nationale vogel in 2015 koos Nederland massaal – rond de 10.000 betrokken Nederlanders – voor de grutto. Slechts zeshonderd personen stemden op de aalscholver. Zo weinig liefhebbers heeft hij. Dat is best gek, want Nederland heeft de grootste kolonie aalscholvers in Europa.

26 september 2016 - Wat is schoon en gezond water? Wat doet het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) daaraan? De waterkwaliteit is voor een boer zeer belangrijk want een melkkoe drinkt gemiddeld 100 liter water per dag! 

15 september 2015 – Industrieterrein Oosthuizerweg in Edam mag van de Raad van State niet uitbreiden. Dat is een gevoelige tik op de neus voor de gemeente en een klinkende overwinning voor de Stichting Behoud Waterland en de Stichting ‘Ook Vogels Hebben Bouwdrift’.

September 2016 - Op donderdagavond 22 september organiseert de Stichting Behoud Waterland  in Monnickendam haar volgende WaterlandBeraad over de waterkwaliteit. De informatie- en discussieavond vindt plaats in het Weeshuis  in  Monnickendam (Weezenland 16), en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.

Augustus 2016 – De Stichting Behoud Waterland heeft er een nieuw bestuurslid bij. Zij heet Nicolette den Hartog, is geboren in Brabant en woont sinds 1991 met gezin in Kwadijk. Nicolette is verliefd op het landschap van Waterland. Zij heeft Sociale Geografie gestudeerd en gewerkt als recruiter en trainer. De afgelopen jaren is zij actief geweest als secretaris van de Dorpsraad Kwadijk.

Augustus 2016 – Op zaterdagmorgen 8 oktober organiseert de Stichting Behoud Waterland (SBW) een excursie in Zuidoostbeemster. U bent van harte uitgenodigd mee te wandelen.