22 april 2024 - Op zaterdagmorgen 25 mei a.s. organiseert Stichting Behoud Waterland een wandelexcursie in Waterland-Oost bij Ransdorp. Wandel mee! Deelname is gratis.

Waterland-Oost is een waardevol cultuurhistorisch veenweidegebied. We wandelen een rondje van ongeveer vier kilometer over de Bloemendalergouw, door Ransdorp, over de Durgerdammergouw, langs het Goudriaankanaal en terug naar de Bloemendalergouw. Natuurgids Inga Tessel zit altijd vol verhalen en zal ons in ieder geval iets over de geschiedenis van de omgeving, de weidevogels en de bedreigingen van het gebied vertellen. We hopen dan veel weidevogels te zien.

De Breedijk Hoeve 

We verzamelen op De Breedijk Hoeve, een boerderij dicht bij Ransdorp. Op deze boerderij worden zoogkoeien en schapen biologisch gehouden. Zoogkoeien zijn koeien waarbij de kalfjes bij de moeder mogen blijven om haar melk te drinken. Een groot deel van het jaar lopen de koeien met hun kalfjes en de schapen met hun lammetjes buiten in het weiland. De Breedijk Hoeve is al meer dan twintig jaar actief met natuurbeheer en werkt mee aan het behoud van allerlei soorten weidevogels. Daarnaast is er een zorgboerderij en kunnen mensen hun paarden of pony’s daar stallen. Ingrid Breedijk is aanwezig om uw vragen te kunnen beantwoorden.

Praktisch

De wandeling duurt van 10.30 tot uiterlijk 12.30 uur. We verzamelen vanaf 10.00 uur bij boerderij De Breedijk Hoeve, Bloemendalergouw 37, Amsterdam-Ransdorp. Daar krijgt u koffie of thee met iets lekkers. De wandeling eindigt daar ook. In verband met het maximumaantal plaatsen stellen wij het op prijs als u zich van tevoren aanmeldt voor deze excursie. Stuur daarvoor een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.