Steun ons

We kunnen het niet alleen! Steun Stichting Behoud Waterland en word donateur.

 

Steun ons
Stichting Behoud Waterland (SBW) is een organisatie van en voor liefhebbers van de regio Waterland. De stichting heeft als doel het landschap, de natuur en het leefklimaat van de regio Waterland te beschermen en te versterken. Dit werk wordt al vijftig jaar met veel bezieling en liefde voor de regio door een groep vrijwilligers gedaan.    Wilt u ons helpen te investeren in een duurzaam Waterland?

Wilt u net als wij het mooie en unieke landschap van de veenweiden en polders van Waterland, de Purmer, werelderfgoed de Beemster, Oostzaan, Landsmeer, Wormerland, Edam- Volendam en landelijk Noord van de gemeente Amsterdam behouden voor de volgende generaties?
Steun onze stichting dan graag eenmalig of periodiek met een donatie. Elk bedrag is natuurlijk enorm welkom. De bijdragen die SBW ontvangt zijn hard nodig en worden o.a. gebruikt om activiteiten (zoals informatieavonden) te organiseren en eventuele juridische procedures te bekostigen die helaas toch (soms) nodig zijn. 

Als donateur ontvangt u, indien wij uw contactgegevens hebben, onze nieuwsbrief en wordt u uitgenodigd voor onze (kosteloze) informatieve bijeenkomsten, excursies en overige activiteiten. 

ANBI
Stichting Behoud Waterland is een zogenaamde algemeen nut beogende instelling (ANBI) wat betekent dat u uw schenking kunt aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Ook SBW betaalt geen belasting over uw donatie aan onze stichting. Het volledige bedrag komt daarmee ten goede aan uw en onze idealen. Op de website van de belastingdienst vindt u meer informatie hieromtrent. Of: direct link naar pagina belastingdienst met informatie over ANBI.

Nalaten via uw testament 
Als onze idealen u aanspreken, kunt u er voor kiezen om SBW op te nemen in uw testament. Ook over uw nalatenschap hoeft SBW geen belasting te betalen vanwege de ANBI-status.Er zijn twee manieren van nalaten:  

  1. u kunt SBW erfgenaam of mede-erfgenaam maken; of
  2. u kunt ervoor kiezen om een legaat aan SBW op te nemen in uw testament. Een legaat is een vast bedrag of een percentage van de erfenis.

Het testament dient te worden opgemaakt door een notaris. U kunt contact opnemen met een notaris bij u in de buurt. Veelal is een eerste, oriënterend gesprek gratis. De vervolgkosten zijn afhankelijk van de complexiteit van uw wilsbeschikking. 

Als u SBW zou willen opnemen in uw testament, kunt u de volgende gegevens hanteren: 

Stichting Behoud Waterland
Adres: Overlekergouw 3, 1151, CX, Broek in Waterland 
KvK nummer: 41236590 

 

Eenmalig of periodiek doneren

Er zijn verschillende manieren van doneren mogelijk. U kunt eenmalig of periodiek een bedrag doneren door middel van overschrijving van een bedrag op SBW’s bankrekening NL90 INGB 0003 3425 72 of door in onderstaande velden uw gegevens in te vullen en te betalen met iDeal of Paypal. 
 

Donatie

Gebruik dit formulier voor het maken van een donatie. U kunt in het opmerkingen blok nadere informatie meegeven.

Donor informatie

Donatie informatie

Door deze donatie geeft u aan akkoord te gaan met de PRIVACY POLICY rond het opslaan van uw gegevens

Contact

Wilt u graag meer informatie of kunt u hulp gebruiken bij het invullen van uw gegevens? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw telefoonnummer zodat wij contact met u kunnen opnemen.