September 2022 – Wandel mee met de SBW! Op zaterdag 15 oktober bezoeken we de Stadshoeve in Amsterdam-Zunderdorp en wandelen we in haar omgeving.

De Stadshoeve ligt in het landelijk gebied van Amsterdam-Noord ten zuiden van Zunderdorp en staat er al vanaf 1861. Op deze biologisch-dynamische boerderij van de familie Hoeve worden iedere dag dertig Hollandse koeien gemolken. Verder zijn er schapen, kippen en zwijntjes te zien. Op de boerderij vinden ook niet-agrarische activiteiten plaats: Amsterdamse schoolkinderen worden er ontvangen en het is een trouwlocatie.

Boerderij

We verzamelen vanaf 10.00 uur ‘s morgens op de boerderij in het landelijk gebied van Amsterdam-Noord. Daar krijgt u koffie of thee.

Albert en Angela Hoeve zullen u vertellen over hun bedrijf. Zij staan open voor al uw vragen, of die nu gaan over koeien, weidevogels, stikstof of windmolens.

Gezicht op Zunderdorp, met rechts op de voorgrond de Stadshoeve.  Foto: Klaas BreunissenGezicht op Zunderdorp, met rechts op de voorgrond de Stadshoeve. Foto: Klaas Breunissen

Wandeling

Daarna maken we vanaf 10.30 uur een wandeling in de omgeving onder leiding van natuurgids Inga Tessel.  

De omgeving is een typische stadsrand: weilanden met een agrarische bestemming maar met oprukkende recreatieve activiteiten (golfbaan, fietsers) en locatie voor activiteiten die minder passen  binnen de bebouwde kom (vrijplaatsen, volkstuinen). Amsterdam heeft ook plannen om daar een paar windmolens te plaatsen.

Tijdens de ongeveer vier kilometer lange wandeling is Inga Tessel onze gids. Zij weet veel van de geschiedenis en van de natuur van het gebied. Zij zal ons daarover vertellen op de aanstekelijk wijze die we van haar gewend zijn.

Gegevens

Het adres van de Stadshoeve is: Zunderdorpergouw 29, Amsterdam-Zunderdorp.

De wandeling begint om 10.30 en is uiterlijk 12.30 uur afgelopen.

Deelname is gratis.

We vinden het prettig als u ons een mail stuurt, als u van plan bent mee te wandelen. Stuur uw mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..