19 januari 2022 - De Stichting Behoud Waterland (SBW) heeft er twee nieuwe bestuursleden bij. Het SBW-bestuur bestaat nu uit zeven personen.

Medio vorig jaar vertrok Nicolette den Hartog uit Kwadijk het SBW-bestuur. Dat vonden wij heel jammer. Maar nu zijn we weer heel blij, want we hebben er twee nieuwe bestuursleden bij. Zij wonen in Beemster en in Amsterdam-Noord. We stellen de twee mensen aan u voor.

Sophia Koene

Sophia Koene is geboren en getogen in de Beemster. Na enkele jaren in Groningen en Hengelo te hebben gewoond, keerde zij terug naar dit groene polderland. Zij is werkzaam als arts en besteedt een deel van haar vrije tijd aan vrijwilligerswerk voor stichting Sea First. Dierenwelzijn, eiwittransitie, oceaanbescherming en klimaatproblematiek zijn voor haar erg belangrijke thema’s. Zij vindt het belangrijk dat de natuur in Noord-Holland via de SBW een stem krijgt.

Sophia KoeneSophia Koene

Hanneke van Andel

Hanneke van Andel woont sinds 2019 met haar gezin in Schellingwoude in Amsterdam-Noord. Sindsdien is zij ‘verkocht’ aan het groene Waterland en de vele bijzondere diersoorten die je in het gebied kunt aantreffen. Hanneke is arbeidsrechtadvocaat, moeder van drie kinderen en zal zich bij SBW blijven hardmaken voor het behoud en versterken van de kenmerken die Waterland zo uniek maken.

Hanneke van AndelHanneke van Andel