SBW-voorzitter krijgt lintje!

24 april 2020 – Vrijdagmorgen 24 april kreeg Rineke Neppelenbroek een telefoontje. ‘Met Heldoorn.’ De waarnemend burgemeester van de gemeente Waterland was aan de lijn. Hij deelde haar mee dat de koning haar had benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 Een heel terechte beslissing van de koning, vindt het bestuur van de Stichting Behoud Waterland (SBW).

Rineke zet zich immers al twintig jaar als vrijwilliger in voor het behoud en de versterking van de natuur, het landschap en het leefklimaat in de regio Waterland. Sinds 2008 is zij bestuurslid van de SBW en sinds 2012 voorzitter. Dat doet zij met veel energie, deskundigheid en passie. Zij is het gezicht van de SBW naar buiten. Zij is een spin in het web en iedereen die zich bekommert om Waterland kent haar.

Rineke zet haar kennis en juridische deskundigheid ook in voor vele andere (bewoners)groepen die bouwplannen en ontwikkelingen in het gebied kritisch volgen. Ook op sociaal-cultureel terrein is zij actief, als vrijwilliger bij de lokale voetbalvereniging, als pleegouder (samen met haar man) en bij een landelijke fonds voor muziekeducatie.

 Champagne

Rineke Neppelenbroek (met bloemen, in spijkerbroek) wordt gehuldigd met haar lintje. Rechts van haar op de foto: haar man en twee van haar zonen. Links van haar: vertegenwoordigers van stichting De Kwade Zwaan, de Dorpsraad Uitdam en het SBW-bestuur.  Foto: Ella TilgenkampRineke Neppelenbroek (met bloemen, in spijkerbroek) wordt gehuldigd met haar lintje. Rechts van haar op de foto: haar man en twee van haar zonen. Links van haar: vertegenwoordigers van stichting De Kwade Zwaan, de Dorpsraad Uitdam en het SBW-bestuur. Foto: Ella Tilgenkamp

Vanwege de coronacrisis heeft Rineke de koninklijke onderscheiding nog niet opgespeld gekregen. Daarvoor wordt later nog een keer een feestelijke bijeenkomst georganiseerd, vertelde de burgemeester haar.

Maar vrijdagmiddag bezorgden een paar mensen Rineke toch alvast een kleine huldiging bij haar thuis. Natuurlijk op gepaste afstand van elkaar, maar met champagne en taart.