Agenda

zaterdag 15 oktober 2022

Wandel mee bij de Stadshoeve in Zunderdorp

De Stichting Behoud Waterland organiseert op zaterdagmorgen 15 oktober 2022 een wandelexcursie bij Zunderdorp. We bezoeken de biologisch-dynamische boerderij de Stadshoeve en wandelen een rondje van vier kilometer in de stadsrand van Amsterdam.

Albert en Angela Hoeve vertellen over hun bedrijf met onder meer dertig melkkoeien. Er vinden ook niet-agrarische activiteiten plaats. Zo ontvangen zij Amsterdamse schoolkinderen en is de boerderij een trouwlocatie. Tijdens de wandelingvertelt natuurgids Inga Tessa over de geschiedenis, de natuur en de bedreigingen van het weidelandschap in de omgedving.

We verzamelen zaterdag 15 oktober om 10.00 uur op de Stadshoeve, Zunderdorpergouw 29, Amsterdam-Zunderdorp. De koffie en thee staan klaar. Om 10.30 beginnen we met de wandelexcursie. Uiterlijk 12.30 uur zijn we terug op de boerderij.

Deelname is gratis. We stellen het op prijs als u laat weten dat u van plan bent mee te wandelen, stuur daarvoor een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..